Ykköskuva

 

 

 

 

Kakkoskuva

Kolmoskuva

Previous Next

Sample Image"The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes but in having new eyes."
-- Marcel Proust

Kysymyksiä

Matkan jälkeen on tullut kysymysten aika, kiitos niitä lähettäneille. Alla kysymykset vastauksineen, vastaajataho suluissa...

1) Onko VR:llä tarjota luetteloa Euroopan suurimpien kaupunkien retkeilymajoista (bed and breakfast ja hostels) ? Mahdolliset ennalta sovitut alennukset ?
[Suuronen Laila/VR] VR:llä ei ole painettua luetteloa tarjolla. Retkeilymajoja löytyy esimerkiksi osoitteesta www.hostellit.fi. InterRaililla ja retkeilymajoilla ei ole sopimusta erikoishinnoista. InterRail-oppaassa on mainittu maittain mahdolliset sopimushintaiset hotellit. (Opas löytyy pdf-muodossa VR:n Internet-sivuilta www.vr.fi/interrail.)

2) Miksi on rajoitettu passi esim. 5 matkustuspäivää/ 10 matkapäivää ? Olisi myös mukavaa käyttää esim. globaalipassia rajoituksetta...
[Suuronen Laila/VR] "Rajoituksettomia" Globaalipasseja on myös tarjolla: 15 päivän, 22 päivän ja 1 kuukauden voimassaoloajalla. Näillä passeilla voi matkustaa rajoituksetta vaikka joka päivä. Nuo "rajoitukselliset" globaalipassit ovat käteviä silloin, kun matkustaja ei tarvitse montaa junamatkaa (esim. 5 vapaavalintaista junamatkapäivää 10 päivän sisällä riittää).

3) Onko olemassa kirjallisuutta aiheesta "Interrail tänään" Lähinnä kun senioreja kiinnostaisi muiden kokemukset ja kommellukset jotka toimisivat siten oman matkan sunnittelun tueksi?
[Suuronen Laila/VR] Kirjastosta kannattaa kysellä aiheeseen liittyviä kirjoja (esim. Unipressin julkaisemat kirjat "InterRail 2008" ja "Matkasuunnittelun opas". Matti Mattila on kirjoittanut InterRail-reissusta komean matkapäiväkirjan, jota voi tilata http://www.annorlunda.fi/9781446175217.shtml.) Internetistä löytyy myös interreilaajien keskustelupalstoja.

4) Voisiko seniorirpassi voisi olla saman hintainen kuin nuorilla?
[Suuronen Laila/VR] Vaikea sanoa. Hintapäätökset tehdään kaikkien InterRail-rautateiden yhteisessä kokouksessa. 

5) Miten reilaaminen onnistuisi Baltian läpi Keski-Eurooppaan? Minkälaiset raiteet ja junat siellä on?
[Suuronen Laila/VR] Junayhteydet Baltian maiden kautta eivät ainakaan toistaiseksi toimi, ainakin osan matkaa joutuu tekemään bussilla.

6) Panostaako VR jatkossakin senioreiden Interrail-matkustamiseen?
[Suuronen Laila/VR] Kyllä!