Ykköskuva

 

 

 

 

Kakkoskuva

Kolmoskuva

Previous Next

Sample Image"The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes but in having new eyes."
-- Marcel Proust

Upea kaupunki

Upea kaupunki

Rantakuva Desenzanosta


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei tästä Desenzanon kaupungista voi muutakaan sanoa. Koko Gardajärvi on keskellä toinen toistaan mukavampia pikkukaupunkeja joilla jokaisella on oma historiansa ja tarinansa. Kaikki kaupungit täällä elävät turismista.

RetroReilaajat Desenzanon satamassa

Reilaajat Desenzanon satamassa

 

 

 

 

 

 

 

 

Vieri vieressä on kilpailevia ravintoloita ja asiakkaita tuntuu riittävän kaikkialle. Meidän Desenzanomme sijaitsee järven etelärannalla ja pohjoisrannan kaupungeista on tunnetuin Riva. Jo roomalaiset huomasivat miten mukavaa oli elo Gardalla. Esimerkiksi Sirmionen kaupungissa tässä vieressä on nähtävillä vielä valtavat roomalaisen kylpylän rauniot. Puolivälissä pohjoista kohti sijaitsee Gardone, joka on kuuluisa erikoislaatuisen italialaisen vapaustaistelijan ja runoilijan Gabriel d´Annunzion mausoleumista. Sinne on kerätty miehen omistama lentokone, josta hän heitti kumouksellisia lentolehtisiään. Samoin hänen yhden miehen sodassa käyttämä taistelulaiva on vedetty maihin jälkipolvien ihmeteltäväksi. Olen käynyt Gardalla useammankin kerran, mutta nämä rantakaupungit muistuttavat niin suuresti toisiaan, ettei enää muista missä kaupungissa sitä tulikaan oltua.

Desenzanosta muistan merkillisen yhteensattuman. Istuin rantalaiturin kahvilassa muutaman ystäväni kanssa ja miten tulikaan puheeksi kiroileminen. Kerroin entisestä talonmiehestämme Jussi Lempisestä, joka oli hyväntahtoinen mies mutta hänen puheensa oli täynnä lempeää kiroilua. Kertoessani tätä alkoi kuulua lähestyvää suomenkielistä kiroilua. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä Jussi Lempinen vaimoineen olivat iltakävelyllä samassa kaupungissa. En ollut Jussia tavannut 20 vuoteen, joten oli siinä mulla ystävilleni selittämistä.
Kasvillisuus on kaikkialla rehevää ja kauniin vihreää. Tässäkin hotellihuoneeni ikkunan alla kasvaa iso Magnolia-puu, jonka valkoiset kukat tuoksuvat huumaavasti.

Desenzano, Pentti ”pena” Arvela


Desenzano iltahämärässä