Ykköskuva

 

 

 

 

Kakkoskuva

Kolmoskuva

Previous Next

Sample Image"The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes but in having new eyes."
-- Marcel Proust

Viinipoimintoja

Viini- ja ruokapoimintoja matkan varrelta


Ensimmäinen nauttimamme viini oli tervetuliaistapaamisessa laivalla tarjottu saksalainen Schönbornin kuohuviini. Rheingaun Hattenheimista. Viini on tax-freessä hintansa arvoinen eli alta 7 euroa. Kokoustiloissa sama viini maksaa 19 euroa.
Matkaeväänä kiersivät viinifriikkien kauhistukset kuten Underberg ja erilaiset konjakit Gautierin WSOP:stä Bache Gabrielsenin VS:ään.
Desenzanoon saavuttuamme piti heti kokeilla paikallista kevyttä Bardolinoa ja Proseccoa, jotka molemmat toimivat pizzojenkin kanssa ihan mukavasti.

Amarone selvä voittaja

Illalla tutustuimme Veneton alueen viineihin ja viereisestä ravintolasta ostimme 100 eurolla pullon tavallista Valpolicellaa (Torre Durti 2007), pullon Zenaton Ripassoa (2007) ja saman viinitalon Amaronea vuodelta 2006. Pisteytimme viinit skaalalla 1-5 ja 2 ensimmäistä saivat saman pistemäärän 25 (9 maistelijaa) ja Amarone voitti pisteillä 37.

Aloitimme aamumme haeskelemalla Camparin tapaista aperitiivia Punt e Mesiä mutta turhaan. Mukavalta se Camparikin maistui soodaveden kera.

Zenaton viinitalo

 

 

 

 

 

 

Kuvassa RetroReilaajat saapuvat viinitilalle 

Tutustuimme heti klo 10 Pescherassa sijaitsevan Zenaton viinitaloon ja sen tuotteisiin. Viinitalolla oli iloksemme avoimien ovien päivä. Ilma oli kaunis ja tarjoukset katettu viinitalon pihalle. Oli erilaisia kinkku ja salamileikkeitä, parmeggiano juustoa jne. Viineinä tarjottiin erilaisia Trebbiano di Lugana rypäleistä valmistettuja valkoviinejä ja Veneton alueen tavallisista Corvinasta, Rondinellasta ja Molinarasta valmistettuja viinejä. Kalleimpia Reciottoa ja Amaronea ei ollut tarjolla, mutta niitä saivat halukkaat ostaa talon myymälästä.Avoimet ovet viinitilalla

 

 

Teimme kierroksen viinitalon vaikuttavissa kellareissa, joissa oli kattoon asti kohoavia ruostumattomasta teräksestä valmistettuja käymistankkeja sekä myös Veneton alueelle tyypillisiä isoja tammisäiliöitä. Kaikki alkukäsittelyt kuten rypäleiden korjuu, rankojen poisto ja puristus suoritetaan lain mukaisesti itse Venetossa, mutta tuore viini tuodaan sitten Pescheraan kypsymään.

Tässä arvioidaan tilan viinejä

 

 

 

 

 

 

VINITALY 2010 viinivitriini                   

 

 

 

 

 

 

 

Viinirypäleen alku

 

 

  

Vanha viinitynnyri ja puristin

 

 

 

 

 

 

Yksinkertainen kukka-astelma viinitilalla

 

 

 

 

 

 

Tarjolla oli myös sikaa...

 

 

 

 

 

 

 

...sekä nisua ja parmesanjuustoa