Ykköskuva

 

 

 

 

Kakkoskuva

Kolmoskuva

Previous Next

Sample Image"The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes but in having new eyes."
-- Marcel Proust

Matka lähestyy

Matkaa edeltävänä iltana kaikki näyttää selkeältä, mutta miten kaikki toteutuu sitten loppupeleissä.

Tässä sitä ollaan pakkaamassa matkalaukkua huomista seniori-interrail reissua varten. Ennen pakattiin tarvittavat kamat reppuun, mutta nyt seniori lähtee interrailaamaan kapsekki kädessä. VR:n ja Eläkeläisten Uutisten houkuttelemana suostuin vetämään pientä senioriryhmää kohden Euroopan viini- ja ruokakohteita.

Olen aina pitänyt pohjois-italialaisista ja ranskalaisista viineistä, joten tarkoitus on käydä maistelemassa paikallisia ruokia ja juomia seuraavissa kohteissa: Desenzano (Garda-järvi), Lyon ja Pariisi. Lähdemme 9 hengen porukalla Turusta Viking Linen iltalaiva Isabellalla 26.5. klo 21.00 kohden Tukholmaa. Keskusrautatieasemalta lähtee juna klo 10.06 kohti Kööpenhaminaa, jonne pitäisi saapua klo 15.19. Vaihdamme junaa ja jatkamme Köpiksestä kohden Hampuria, jonne tuloaika on 20.16 illalla. Hampurista pääsemme yöjunalla toivottavasti kauniita unia katsellen Müncheniin, jonne saavumme seuraavana aamuna klo 07,04. Puolen tunnin kuluttua pitäisi junan EC 81 kuljettaa meidät Veronan rakastavaisten kaupunkiin. Koska Veronassa on juuri tuolloin jonkinlaiset musiikkifestivaalit, jouduimme majoittumaan Gardajärven rannalla sijaitsevaan Desenzanoon. Vihdoin on luvassa kunnon hotellivuode Vittorio nimisestä majatalosta aivan järven rannalla. Tulemme juuri sopivana ajankohtana alueelle sillä siellä on perinteinen viinitilojen avoimien ovien päivät. Tarkoituksenamme on ainakin tutustua Zenaton viinitaloon, joka sijaitsee läheisessä Peschieran kaupungissa.

Maanantaina 30.5. on tarkoitus lähteä kohti Lyonia. Vaikka matka ei kartalla ole kovin pitkä joudumme vaihtamaan junaa sekä Milanossa että Genevessä. Jos aikataulut pitävät paikkansa olemme Lyionissa vasta klo 19.21. Lyon on aivan lähellä Beaujolaisin viinialuetta, johon pääsee paikallisella bussilla maistelemaan tämän alueen Gamay-viinejä, jotka poikkeavat melkoisesti maailman kuulusta Beaujolais Nouveausta. Lyonin monet ravintolat kilpailevat ruokalistoillaan. Ellei halua käydä tutustumassa itse herra Paul Bocusin kuuluisaan ravintolaan on Vieux Lyon täynnä toinen toistaan mukavampia ravintoloita. Mieleen tulevat ainakin sellaiset kuin Francois Villon ja Amphitrion.

Hyvin syöneinä ja juoneina jatkamme keskiviikkona 1.6. nopealla TGV-junalla Pariisiin. Matka kestää vain 2 tuntia. Gare de Lyonilta siirrymme Montmartrella sijaitsevaan hotelliin. Pariisissa alkaa viinin lipittäminen tunnetusti siirtyä oluen nauttimiseen nurkkakunnan jossain katukahvilassa. Olen aikoinani juossut läpi näitä Pariisin turistikohteita Eiffeltornista Louvreen mutta parhaimmillaan Pariisista voi nauttia pelkästään oman korttelin pienistä bistroista ja paikallisesta tunnelmasta.Parin päivän jälkeen luovumme junailemasta ja lennämme kotiin 3.6. CdG:lin lentokentältä.

Tässä matkaohjelmamme pääpiirteittäin, mutta kuten hyvin tiedätte niin kaikki ei ulkomailla suju yhtä helposti kuin hallitusneuvottelut täällä kotomaassa. Yritän pitää teitä kuitenkin ajan tasalla missä mennään ja miltä tuntuu. Hurja RetroReilaajien sakkimme koostuu seuraavista henkilöistä  Jukka ja Sirpa; Antti ja Anja; Irma ja Arto sekä sinkkuina reissaavat Aila, Pirkko ja Pena.